Vad gör ett byggföretag?

Idag finns det många olika sorters byggföretag i Stockholm som sysslar med olika projekt. Vissa byggföretag arbetar endast med privatpersoner medan andra arbetar med både föreningar och företag. Det finns byggföretag som benämner sig som totalentrepenörer medan andra är specialiserade inom ett visst område. Vidare finns även byggföretag som genomför och tar ansvar för ett helt bygge, det vill säga att de fungerar som en totalentrepenad och har därför huvudansvaret för allt som pågår vid ett bygge.

Hur fungerar ett byggföretag?
Det finns byggföretag som har allt ansvar vid ett bygge medan andra endast har ett delansvar. För att kunna vara en totalentrepenad krävs det att man har huvudansvaret vid ett bygge men att man sammarbetar med andra byggföretag, så kallade underentrepenörer. Det gäller att man har ett brett kontaktnät så att man kan täcka hela bygget med olika arbetsgrupper. Det kan exempelvis krävas elektriker, murare, blästrare, plattsättare, VVS-montörer med mera.

Vad bör man tänka på med byggföretag?
Först och främst bör man försöka ta reda på om byggföretaget som man tänkt anlita är seriöst. Tyvärr finns det många företag som idag inte erbjuder den typ av service, professionalism och kvalitet som man väntar sig. Att be om referenser och att få tala med personer som tidigare genomfört arbete med byggföretaget är inte alls en dum idé. Vidare kan man även ta reda på vilka sorts byggen som företaget främst genomfört.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *